Hasičom kúpia techniku na povodne a veľké požiare za 30 miliónov eur

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 15:40 • 2 min
Hasičom kúpia techniku na povodne a veľké požiare za 30 miliónov eur

BRATISLAVA - Rezort vnútra využije pri nákupe hasičskej výbavy fondy Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Hasiči dostanú techniku na boj proti povodniam a veľkým požiarom v hodnote 30 miliónov eur. Rezort vnútra vyhlásil verejné obstarávanie na súpravu povodňovej záchrannej služby pre hasičské jednotky. "Zo zdrojov Európskej únie budú financované náklady až do výšky 85 percent," uviedla pre agentúru SITA Zuzana Farkasová z komunikačného a organizačného oddelenia hasičského prezídia.

Výbavu budú hasičské jednotky používať pri zásahoch pri povodniach a záplavách a taktiež pri likvidácii rozsiahlych požiarov, kde treba čerpať vodu z prírodných alebo umelých vodných zdrojov a dopravovať ju na miesto zásahu. Technika má zahŕňať napríklad ponorné aj plávajúce čerpadlá, elektrocentrály, prenosné protipovodňové zábrany, náradie a tiež príslušenstvo ako napríklad hadice. V tendri sa nesúťažia vozidlá, len prívesy na prevoz techniky. Prívesy môžu používať aj obecné hasičské zbory so svojimi autami. Po vyhodnotení tendra, v ktorom má rozhodnúť najnižšia cena, plánujú uzavrieť rámcové dohody s tromi uchádzačmi. Výbavu budú potom od nich kupovať najbližšie štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies