Hasiči zasahujú pri požiari v priemyselnom areáli v českom Turnove: Jeden človek zomrel

NETKY.SK • 3 December 2015, 14:23 • 2 min
Hasiči zasahujú pri požiari v priemyselnom areáli v českom Turnove: Jeden človek zomrel

LIBEREC - Jedna žena zomrela a päť ďalších ľudí utrpelo zranenia pri dnešnom požiari a výbuchoch, ku ktorým došlo v priemyselnej zóne Vesecko v českom meste Turnov. Požiar vypukol ráno v budove, kde bola plnička technických plynov, napísal na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahujú hasiči, ktorí tam budú zrejme až do večera. Príčina požiaru zatiaľ nie je jasná.

 

Požiar vypukol niekedy po 07.30 h v budove s rozmermi 50x60 metrov. "Ten objekt je skutočne veľmi zasiahnutý," opísala situáciu hovorkyňa hasičského zboru v Liberci Zdenka Štrauchová. Budova sa nachádza v areáli, kde sa vyrábajú lekárničky pre autá, autokozmetika, prevádzkové kvapaliny a ďalšie autodoplnky.

 

Podľa záchranárov jedna žena nešťastie neprežila a ďalších päť ľudí sa zranilo. Ľudia vraj mali popáleniny na tvári alebo dýchacie ťažkosti. Jedného človeka museli zdravotníci resuscitovať. Troch zranených previezli záchranári do pražskej a libereckej nemocnice, dvoch ďalších ošetrili na mieste.

Podľa ČRo bol okolo 13.00 h oheň už takmer zlikvidovaný.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona