Hasiči zasahujú pri požiari kina Urpín v Banskej Bystrici

NETKY.SK • 15 Apríl 2015, 15:24 • 2 min
Hasiči zasahujú pri požiari kina Urpín v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí hasiči dnes popoludní zasahovali pri požiari nepoužívaného kina Urpín na Cikkerovej ulici v Banskej Bystrici. Oheň vzbĺkol nad bývalou premietacou kabínou a odtiaľ sa rýchlo šíril do medzistropného priestoru. Zásah hasičov bol náročný.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ): "Hasičom sa požiar podarilo lokalizovať tesne pred druhou hodinou popoludní." Na mieste zasahovalo 15 príslušníkov HaZZ so štyrmi kusmi techniky.
     

K požiaru došlo v časti nad bývalou premietacou kabínou. "Ten sme lokalizovali krátko po príjazde, ale šíril sa v medzistrope. Mali sme problém dostať sa k nemu," povedal pre TASR veliteľ zásahu banskobystrického HaZZ Ján Ťurek. Hasiči museli otvoriť strešnú konštrukciu a vliezť do medzistropného priestoru, kde bolo najväčšie horenie. Pre silné zadymenie museli všetci chlapi zasahovať v dýchacích prístrojoch.
     

Podľa Ťureka príčina požiaru ešte nie je známa. Najpravdepodobnejšia je verzia, že k jeho vzniku došlo v súvislosti s prácami, ktoré tam práve prebiehajú a týkajú sa rozoberania konštrukcií celého areálu niekdajšieho kina. "Ľudia boli včas evakuovaní, našťastie, nedošlo k žiadnym zraneniam," dodal veliteľ zásahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies