Desiatky ľudí sa priotrávili na zimnom štadióne v Čani

NETKY.SK • 18 Január 2015, 21:51 • 2 min
Desiatky ľudí sa priotrávili na zimnom štadióne v Čani

KOŠICE – Na zimnom štadióne v Čani, okres Košice-okolie, sa niekoľko desiatok ľudí priotrávilo. Podľa prvotnej informácie šlo o kysličník uhličitý, pravdepodobne však šlo o kysličník uhoľnatý, no zatiaľ sa to oficiálne nepotvrdilo.

slovakia

left justify in out

Našťastie na mieste nikto nezahynul. Ako pre agentúru SITA uviedol dnes večer dôstojník operačného strediska košických hasičov, jednotky tam zasahujú od devätnástej. K nešťastiu došlo počas hokejového turnaja O pohár starostu Čane.

 

Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že 23 osôb sa sťažuje na závrat a bolesti hlavy. Ďalší najprv odišli preč, no potom pre bolesti hlavy prišli naspäť. Postihnutých bolo okolo 35 ľudí. Hasiči poskytli intoxikovaným osobám neodkladnú zdravotnú starostlivosť a umiestnili ich v tunajšej telocvični, kde im odbornú pomoc poskytujú zdravotníci a postihnutí sú postupne, podľa závažnosti, prevážaní do nemocníc. Najťažšie prípady previezli do nemocnice v Košiciach Šaci, kde je hyperbarická komora a možno v nej absolvovať kyslíkovú terapiu. Na mieste bol aj minister zdravotníctva. 

 

Na miesto nešťastia vyrazila aj jednotka špecializovaného chemického laboratória z Jasova. Doložil, že zatiaľ sa nepodarilo zistiť miesto a zdroj úniku kysličníka uhoľnatého. 


Ako uviedla hovorkyňa košickej krajskej polície Jana Mésarová, na mieste je aj polícia a prebieha vyšetrovanie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies