Hasiči zápasia s požiarom vo vinohradoch na Kadnárovej ulici v Rači

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 18:52 • 2 min
Hasiči zápasia s požiarom vo vinohradoch na Kadnárovej ulici v Rači

BRATISLAVA - Hasiči momentálne zasahujú vo vinohrade na Kadnárovej ulici v bratislavskej Rači, kde pred zhruba hodinou vypukol požiar.

slovakia

left justify in out

Oheň zasiahol plochu s rozlohou približne 600 metrov štvorcových. V týchto chvíľach majú hasiči požiar už pod kontrolou a likvidujú ho. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

Mestská časť Rača koncom júna upozornila svojich obyvateľov, ako aj návštevníkov okolitých vinohradov a lesov na možné riziko vzniku požiarov. V rámci preventívnych opatrení osadila na najnavštevovanejšie račianske vinohrady výstražné tabule, ktoré zakazujú manipuláciu s otvoreným ohňom. Zároveň požiadala pozemkový a lesný odbor Okresného úradu Bratislava, aby vyzval vlastníkov viníc na vykonanie opatrení na ochranu pred poškodením a degradáciou.

 

Starosta Rače Peter Pilinský v tejto súvislosti upozornil, že v katastrálnom území mestskej časti sa nachádzajú vinice, o ktoré sa ich vlastníci nestarajú. "Tieto plochy dlhodobo degradujú, strácajú na svojej ekologickej funkcii a zároveň sa stávajú potenciálnym rizikom pre vznik požiaru, ktorý môže spôsobiť vážne dôsledky – ujmu na majetku, na zdraví či dokonca na živote," konštatoval starosta. Spomenul pritom napríklad požiar vinohradov z júla minulého roka, ktorý si vyžiadal dočasné uzatvorenie Kadnárovej ulice a evakuáciu obyvateľov niekoľkých domov na tejto ulici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies