Hasiči zápasia s požiarom v chránenej oblasti v Andalúzii

NETKY.SK • 1 August 2018, 20:04 • 2 min
Hasiči zápasia s požiarom v chránenej oblasti v Andalúzii

MADRID - Dve hasiace lietadlá a deväť helikoptér pomáhajú hasičom dostať pod kontrolu požiar, ktorý vypukol v chránenej prírodnej oblasti na juhovýchodnom pobreží Španielska. S odvolaním sa miestne úrady o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Andalúzsky hasičský zbor uviedol, že požiar pri myse Punta Camarinal neďaleko prístavu Cádiz sa snaží uhasiť 115 hasičov vrátane vojakov z neďalekej vojenskej základne. Prácu im však sťažuje vietor dosahujúci v nárazoch rýchlosť až 55 kilometrov za hodinu.

 

Ničivé lesné požiare zasiahli počas leta viaceré európske krajiny. Naproti tomu Španielsko doposiaľ zaznamenalo rok, v ktorom vyčíňaniu takýto živlov padlo za obeť najmenej pôdy a porastov za ostatné desaťročie, priblížila AP.

Tamojšia vláda tvrdí, že lesné požiare spálili od začiatku roka do 22. júla len niečo vyše 10.400 hektárov, čo je päťnásobne menej než priemer v posledných desiatich rokoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies