Hasiči zachránili stovky ľudí v zaplavenom San Antoniu

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 07:39 • 2 min
Hasiči zachránili stovky ľudí v zaplavenom San Antoniu

SAN ANTONIO - Silné prívalové dažde a záplavy postihli v sobotu oblasť mesta San Antonio v americkom štáte Texas. Najmenej jeden človek prišiel o život, zatiaľ čo vyše 235 ďalších sa podarilo zachrániť zo zaplavených domov a áut, oznámila dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Povodne zasiahli viaceré nižšie položené oblasti San Antonia, siedmeho najväčšieho mesta USA, ako aj niekoľko oblastí v jeho okolí. Bez elektriny podľa CNN zostalo vyše 12.000 zákazníkov. Úrady uzavreli desiatky zaplavených ulíc a ciest, vrátane hlavnej dopravnej tepny spájajúcej mesto s predmestiami.

O život prišla asi 30-ročná žena, ktorú zo strechy jej auta strhla povodňová voda. Záchranári pritom pátrajú aj po ďalšej nezvestnej staršej šoférke, ktorá sa ocitla v rovnakej situácii, ale pokus o jej záchranu sa nevydaril. Voda dokonca odplavila aj autobus mestskej hromadnej dopravy, ale požiarnikom sa podarilo na člne zachrániť vodiča i všetkých troch cestujúcich. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona