Hasiči za posledných 12 hodín zasahovali pri 57 nehodách

NETKY.SK • 20 December 2018, 21:31 • 2 min
Hasiči za posledných 12 hodín zasahovali pri 57 nehodách

BRATISLAVA – Štvrtkové intenzívne sneženie spôsobilo enormný nárast výjazdov hasičov k dopravným nehodám. Za posledných 12 hodín pomáhali pri 57 dopravných nehodách. O tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

slovakia

left justify in out

"Najviac nehôd sa stalo v Trnavskom kraji. Pri desiatich nehodách zasahovali hasiči v Košickom a Prešovskom kraji, v deviatich prípadoch boli k takýmto udalostiam vyslaní príslušníci v Nitrianskom kraji," spresnila Farkasová. Hasiči v Banskobystrickom kraji podľa nej pomáhali dovedna osemkrát, v Žilinskom päťkrát a v Bratislavskom kraji zasahovali v dvoch prípadoch.

 

 

"Hasiči aj v týchto chvíľach zasahujú pri desiatkach z nich a snažia sa sprístupňovať cesty," dodala hovorkyňa Prezídia HaZZ.

 

Podľa aktuálnych informácií Slovenskej správy ciest sú všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a horské priechody na území SR zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na niektorých úsekoch sa nachádza utlačený kašovitý sneh.

 

V Bratislave a na juhu Slovenska sa môže na cestách vyskytovať poľadovica. Pred ňou varuje na celom území SR aj Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu prvého stupňa s platnosťou do soboty 22. decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies