Hasiči z viacerých štátov súťažili v behaní po schodoch, vyhrali Slováci

NETKY.SK • 14 August 2015, 18:04 • 2 min
Hasiči z viacerých štátov súťažili v behaní po schodoch, vyhrali Slováci

BRATISLAVA - Profesionálni aj dobrovoľní hasiči zo Slovenska, Česka, Bulharska a Maďarska dnes súťažili v tom, kto v plnom výstroji najrýchlejšie vybehne na najvyššie poschodie Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Prví skončili hasiči z Jaslovských Bohuníc s časom 2,47 minúty. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Dvojčlenné skupiny hasičov súťažili na 16. ročníku Memoriálu Vladimíra Ružičku - SCHODY. Vybehnúť mali na najvyššie podlažie výškového objektu STU. Prvá skončila dvojica Jaroslav Chalány a Miroslav Adamec zo ZHÚ Petrolservis EBO Jaslovské Bohunice. Z rovnakej organizácie je aj dvojica Matúš Janovič a Radovan Gajarský, ktorí skončili druhí s časom 2,49 minúty. Bronzovú priečku obsadila česká dvojica Dušan Plodr a Radek Kladiva z HZS ČR - ÚO Beroun. Schody vybehli za 2,50 minúty.

 

Memoriálom si hasiči každoročne pripomínajú pamiatku svojho kolegu, ktorý v roku 1997 tragicky zahynul počas výkonu služby. "Podstatou tejto súťaže je čo najrýchlejší výstup dvojčlennej skupiny hasičov do najvyššieho podlažia objektu s kompletným výstrojom hasiča. Podstatný je čas druhého člena súťažného družstva a vzdialenosť medzi jednotlivými súťažiacimi nesmie byť väčšia ako jedno schodiskové rameno," vysvetlili hasiči. Rekord držia hasiči z bieloruského Minsku z roku 2008 časom 2,24 minúty.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies