Hasiči vytiahli z potopeného auta mladíka, jeho stav je vážny!

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 14:17 • 2 min
Hasiči vytiahli z potopeného auta mladíka, jeho stav je vážny!

DULOV - Dubnickí hasiči spolu s príslušníkmi potápačskej skupiny z Hasičskej stanice v Trenčíne zachraňovali v utorok (3.6.) v noci muža uviaznutého v automobile, ktorý skončil v jazere pri obci Dulov v Ilavskom okrese.

slovakia

left justify in out

TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík. 
   

"Hasiči našli pri jazere troch mladíkov z posádky potopeného osobného motorového vozidla a príslušníkov polície. Tí sa neúspešne pokúšali zachrániť štvrtú osobu, ktorá zostala uviaznutá v automobile," priblížil Petrík.
     

Dubnickí hasiči, ukotvení na lane, sa podľa neho ponorili do jazera, kde bol vo vzdialenosti asi 12 metrov od brehu v trojmetrovej hĺbke utopený automobil. "Príslušník HaZZ vplával cez otvorené okno do automobilu, kde našiel mladého muža, ktorého z vozidla vyslobodil. Ihneď po vytiahnutí ho odovzdali zdravotným záchranárom, ktorí za asistencie hasičov začali s resuscitáciou. Po obnovení životných funkcií zranenú osobu naloženú na nosidlá a po napojení na prístroje transportovali do nemocnice," doplnil hovorca krajských hasičov.
     

Trenčianski hasiči následne prehľadali automobil a v spolupráci s políciou ho pomocou navijaka vytiahli na breh. Príčiny nehody vyšetruje polícia. Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová informovala, že 20-ročný mladík, ktorý automobil šoféroval, bol pod vodou asi 20 minút. Previezli ho do trenčianskej nemocnice, jeho stav je podľa hovorkyne vážny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies