Hasiči vlani vyrubili pokuty za vyše 210-tisíc eur

NETKY.SK • 18 Január 2015, 12:10 • 2 min
Hasiči vlani vyrubili pokuty za vyše 210-tisíc eur

BRATISLAVA - Hasiči vyrubili za minulý rok počas protipožiarnych kontrol pokuty vo výške 210 918 eur.

slovakia

left justify in out

Spolu rozdali právnickým aj fyzickým osobám 877 pokút. Vyplýva to z údajov, ktoré poskytlo prezídium Hasičského a záchranného zboru. Za rok 2014 vykonalo 201 hasičov 8 845 protipožiarnych kontrol. Zistili pri nich 60 847 nedostatkov.

 

Medzi najčastejšie problémy pri protipožiarnych kontrolách patrili napríklad nedostatky vo vedení dokumentácie, akou je požiarny štatút, požiarne poriadky pracovísk, požiarne poplachové smernice či požiarny evakuačný plán. Ďalej hasiči zistili nedostatky vo vykonávaní školení zamestnancov a odbornej príprave protipožiarnych hliadok, nekompletnosť nástenných hydrantov (chýbajúce hadice či poškodené ventily), ako aj nedostatočný počet prenosných hasiacich prístrojov. Problémy odhalili aj pri čistení a kontrolách komínov. Minulý rok hasičskí kontrolóri pokračovali aj v audite kultúrnych pamiatok. Tento rok bude audit pokračovať ďalšou, treťou etapou.

 

Vlani bolo na Slovensku 9 011 požiarov, čo je medziročne o 887 prípadov menej. Priame škody vyčíslili na takmer 24 miliónov eur, čo je medziročne pokles o viac ako päť miliónov eur. Pri vlaňajších požiaroch zomrelo 44 ľudí, z toho tri deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona