Hasiči varujú verejnosť pred zvýšeným nebezpečenstvom požiarov

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 10:58 • 2 min
Hasiči varujú verejnosť pred zvýšeným nebezpečenstvom požiarov

TRNAVA - Trnavskí hasiči varujú verejnosť pred zvýšeným rizikom požiarov. Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Trnave vyhlásilo od piatku (15.6.) zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov až do odvolania. Varovanie sa týka lesných pozemkov a ich ochranných pásiem v okrese Trnava.

slovakia

left justify in out

V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti. Zakazuje sa najmä fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety a používať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru.

 

Nesmú sa tiež vypaľovať zelené porasty a páliť iný biologický odpad, zakladať oheň v priestoroch alebo na miestach, kde môže dôjsť k jeho rozšíreniu.

 

Vlastníci, správcovia alebo užívatelia lesných pozemkov v súvislosti s ochranou lesa pred požiarom sú povinní najmä zabezpečovať a organizovať v lesoch hliadkovaciu činnosť, zabezpečiť umiestnenie potrebného množstva protipožiarneho náradia, udržiavať existujúce prejazdové cesty a týkajú sa ich aj ďalšie povinnosti podľa príslušného zákona o ochrane pred požiarmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona