Hasiči varujú pred požiarmi, vlani ich na Štedrý deň zaznamenali 30

NETKY.SK • 24 December 2015, 15:39 • 2 min
Hasiči varujú pred požiarmi, vlani ich na Štedrý deň zaznamenali 30

BRATISLAVA - Počas vianočných sviatkov pribúdajú požiare.

slovakia

left justify in out

"Aj napriek sviatočnej atmosfére, ktorú vytvárajú najmä horiace sviečky, netreba zabúdať na fakt, že domovy sú preplnené vysoko horľavými materiálmi," varovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

 

Hasiči upozorňujú, že koberce, záclony a čalúnenie sú vyrobené zo syntetických materiálov, ktoré rýchlo vzbĺknu. "Sviečky musia byť položené na nehorľavej podložke brániacej kontaktu s povrchom, na ktorom by mohol vzniknúť oheň, v bezpečnej vzdialenosti od detí a zvierat, aby nedošlo k prevrhnutiu," priblížila Farkasová.

 

Opatrnosť sa taktiež podľa jej slov vypláca pri príprave vianočných pokrmov. "Horúci olej na panvici a iné horľavé kvapaliny sa nesmú hasiť vodou, pretože sa oheň, naopak, viac rozšíri a ľahko dochádza k popáleninám rúk a tváre. Pokiaľ vznikne požiar varených pokrmov, je najrozumnejšie panvicu zakryť pokrievkou, mokrou handrou alebo plechom na pečenie a zamedziť tak prísunu vzduchu," vysvetlila.

 

Vlani na Štedrý deň zaznamenali hasiči 30 požiarov. Škody sa vyšplhali na vyše 40.000 eur, jedna osoba bola zranená.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies