Hasiči v Bosne i Chorvátsku naďalej bojujú s lesnými požiarmi

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 18:43 • 2 min
Hasiči v Bosne i Chorvátsku naďalej bojujú s lesnými požiarmi

TUZLA/ZÁHREB - Lesné požiare naďalej sužujú krajiny bývalej Juhoslávie. Horí nielen v Chorvátsku, ale aj v Bosne a Hercegovine.

slovakia

left justify in out

Plamene v okolí bosnianskej Tuzly sa hasičom dnes podarilo dostať pod kontrolu. Na iných miestach Bosny a Hercegoviny však likvidáciu požiarov sťažuje prítomnosť mín z čias vojny na Balkáne. V Hercegovine sa podarilo z veľkej časti uhasiť viacero požiarov, ktoré tam vypukli v uplynulých dňoch. 


Chorvátski požiarnici aj naďalej bojujú s plameňmi hlavne na ostrove Korčula a polostrove Pelješac, kde sa požiare stále nedarí dostať natrvalo pod kontrolu. 
Objavili sa aj informácie, že požiare v dvoch vyhľadávaných turistických destináciách mohli byť dielom podpaľačov, čo sa však zatiaľ oficiálne nepotvrdilo. 
Starosti spôsobuje aj nové ohnisko požiaru v okolí Dubrovníka. 


Na ostrove Korčula ľahlo napriek dočasnému zlepšeniu situácie v priebehu uplynulej noci popolom už 1800 hektárov zalesneného územia, na polostrove Pelješac vyčíňali plamene na lesnatom území s rozlohou 1200 hektárov. Práve tam požiar zničil významné vinohrady i jeden vinársky závod. Zahynulo tiež mnoho domácich zvierat. 


Budovy nie sú v ohrození, napriek tomu došlo postupne k viacerým preventívnym evakuáciám občanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona