Hasiči v Austrálii bojujú s požiarmi, armáda skúma, či ich nezavinila

NETKY.SK • 19 Október 2013, 16:24 • 2 min
Hasiči v Austrálii bojujú s požiarmi, armáda skúma, či ich nezavinila

SYDNEY - Podľa aktuálnych informácií austrálskych hasičov bojovali i dnes ešte s asi 80 požiarmi.

slovakia

left justify in out

Austrálska armáda podľa vlastných informácií skúma, či nenesie zodpovednosť za vznik ničivých požiarov, ktoré vypukli v čase jej manévrov v štáte Nový Južný Wales 16. októbra.

Plamene tu už zničili takmer 100.000 hektárov územia a stovky domov. Jeden človek zahynul po tom, čo ho pri snahe chrániť svoje obydlie pred požiarom postihol infarkt myokardu, ďalšie osoby, vrátane viacerých hasičov utrpeli zranenia.

Požiare v Austrálii nie sú v období december-február žiadnou zriedkavosťou. Tentoraz vypukli však už neobvykle skoro, pod čo sa s určitosťou podpísalo aj mimoriadne horúce počasie sprevádzané absenciou zrážok.

Podľa aktuálnych informácií austrálskych hasičov bojovali i dnes ešte s asi 80 požiarmi.

Požiarnici majú momentálne k dispozícii iba asi 48 hodín, aby sa pokúsili o likvidáciu čo najväčšieho počtu ohnísk, pretože vietor, ktorý to sťažoval, sa dočasne upokojil a teploty dočasne výrazne poklesli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies