Hasiči už vedia, čo spôsobilo požiar pri kúpalisku Vincov les!

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 12:05 • 2 min
Hasiči už vedia, čo spôsobilo požiar pri kúpalisku Vincov les!

SLÁDKOVIČOVO - Hasiči už vedia, kde vznikol oheň!, zdôraznil v titulku článku na deviatej strane denník Plus 1 deň. Len dva dni trvalo, kým sa hasiči dopátrali k vinníkovi požiaru pri kúpalisku Vincov les.

slovakia

left justify in out

Ten zničil 56 áut a spôsobil tak škody za takmer pol milióna eur. Podľa prvých oficiálnych správ môže za všetko rozhorúčený podvozok auta a vysoká suchá slama. Požiarnici už určili, od ktorého auta sa oheň vznietil.

 

 

"Pravdepodobnou príčinou je tepelný účinok z výfukového potrubia," povedal požiarny technik Viktor Moravec. Slama sa totiž vznieti pri 310 stupňoch Celzia. Rozhorúčený katalyzátor auta môže mať až 800 stupňov. Slama na poli dosahovala výšku 25 až 30 centimetrov a tým sa mohla dotýkať nízkeho podvozku, od ktorého sa chytila.

 

 

Požiar pri kúpalisku Vincov les vypukol v nedeľu 20. júla popoludní. Oheň pomerne rýchlo zachvátil zaparkované autá a strnisko. Pri jeho hasení zasahovali takmer dve desiatky hasičov z Galanty, Serede, Šale a Senca. Podľa slov Márie Linkešovej z Ministerstva vnútra SR podľa prvotných odhadov majiteľov áut vznikla škoda 470.000 eur. Už krátko po uhasení požiaru boli na mieste znalci z expertízneho ústavu. "Tí úmyselné podpálenie predbežne vylúčili. Prípad preverujeme ako všeobecné ohrozenie," dodala Linkešová.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies