Hasiči už majú pod kontrolou katastrofický požiar na severe Kalifornie

NETKY.SK • 25 November 2018, 18:51 • 2 min
Hasiči už majú pod kontrolou katastrofický požiar na severe Kalifornie

LOS ANGELES - Mohutný lesný požiar, ktorý pripravil o život desiatky ľudí a zničil tisíce domov na severe amerického štátu Kalifornia, sa podarilo dostať úplne pod kontrolu.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP s tým, že požiar vyčíňal viac ako dva týždne.

Podľa miestnych úradov hasiči dostali požiar pod kontrolu po niekoľkých dňoch dažďa v oblasti najviac postihnutého mesta Paradise.

 

Požiar si vyžiadal najmenej 85 ľudských životov, pričom 249 osôb je stále na zozname nezvestných. Záchranári pokračujú v prehľadávaní popola a trosiek s cieľom nájsť ďalšie ľudské pozostatky.

Rozsiahly lesný požiar v okrese Butte, známy pod názvom Camp Fire (Táborák), vypukol 8. novembra na úpätí pohoria Sierra Nevada severne od mesta Sacramento.

 

Rýchlo sa rozšíril na územie s rozlohou 620 štvorcových kilometrov, pričom väčšinu mesta Paradise zničil v priebehu jedného dňa. Podľa AP ide o lesný požiar s najtragickejšou bilanciou v Spojených štátoch za najmenej posledné storočie.

 

K bilancii patrí okrem obetí aj takmer 19.000 zničených budov, väčšinou rodinných domov.

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona