Hasiči už druhý deň bojujú s požiarom v okolí Patrasu, dediny evakuovali

NETKY.SK • 19 Júl 2012, 09:51 • 2 min
Hasiči už druhý deň bojujú s požiarom v okolí Patrasu, dediny evakuovali

Hasiči už druhý deň bojujú s požiarom v okolí Patrasu, dediny evakuovali - Svet Grécki hasiči už druhý bojujú s lesnými požiarmi v južnej časti Peloponézskeho polostrova, ktoré si vyžiadali vyhlásenie mimoriadneho stavu v mnohých obciach. Najmenej dve veľ

slovakia

left justify in out

img

Grécki hasiči už druhý bojujú s lesnými požiarmi v južnej časti Peloponézskeho polostrova, ktoré si vyžiadali vyhlásenie mimoriadneho stavu v mnohých obciach.
      Najmenej dve veľké požiare sa rozhoreli v okolí mesta Patras, kde žije až 200.000 obyvateľov, informovali grécke médiá.
      Desiatky dedín položených v horách východne od Patrasu museli evakuovať. Mimoriadny stav vyhlásili v obciach Prepano, Platoni, Sella a Ano Katrici.
      Obyvatelia obce Ano Katrici dokonca slovne zaútočili na starostu Patrasu Janisa Dimarasa, ktorý sa prišiel pozrieť na rozsah katastrofy a dohliadnuť na evakuáciu. Nahnevaní dedinčania ho obvinili z nedostatku vody, ktorý komplikoval hasenie.
      Požiare sú v horúcich letných mesiacoch v Grécku pomerne bežné. Vyše 60 ľudí prišlo v roku 2007 o život pri mohutných lesných požiaroch v južnej časti Grécka.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies