Hasiči stále bojujú s lesným požiarom pri obci Betliar

NETKY.SK • 7 August 2013, 07:17 • 2 min
Hasiči stále bojujú s lesným požiarom pri obci Betliar

BETLIAR - Hasiči aj dnes pokračujú v boji s lesným požiarom pri obci Betliar (okr. Rožňava), ktorý vznikol v utorok popoludní (6. augusta). Oheň podľa odhadov zasiahol zhruba osem hektárov lesného porastu vo Volovských vrchoch.

slovakia

left justify in out

Hasiči zasahovali proti ohňu celú noc. "Okolo 1.30 h to bolo lokalizované, ale znova sa to rozfúkalo, takže opäť bol ešte vyžiadaný vrtuľník ministerstva vnútra a naši tam zasahujú ďalej," uviedol dnes ráno pre TASR krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach.

Oheň sa rozhorel v utorok pred 14.00 h v oblasti lokality Stádielko. Na likvidácii požiaru sa podieľajú profesionálni hasiči z Rožňavy, Košíc, Dobšinej či Popradu, ako aj dobrovoľní hasiči z okolia. Z dôvodu náročnosti terénu bola nasadená aj letecká technika a špeciálne vycvičení hasiči z modulu leteckého hasenia. V súvislosti s náročnosťou hasebných prác aktivovali riadiaci štáb, ktorý na mieste riadi logistiku, nasadenie síl a prostriedkov a rozhoduje o hasebnej taktike. 

Okrem vrtuľníka ministerstva vnútra v utorok nasadili do hasenia aj dva vojenské vrtuľníky Mi-17 s bambi vakmi z Prešovského vrtuľníkového krídla.

Zranení následkom požiaru nie sú hlásení, príčiny vzniku ohňa zatiaľ nie sú známe. Hasiči budú dnes podľa odhadov zasahovať na mieste zrejme celý deň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona