Hasiči rozbiehajú pilotný projekt vzdelávania detí

NETKY.SK • 6 Január 2015, 14:08 • 2 min
Hasiči rozbiehajú pilotný projekt vzdelávania detí

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí hasiči rozbehnú v tomto roku pilotný projekt preventívno-výchovného vzdelávania zameraný na žiakov štvrtých ročníkov základných škôl.

slovakia

left justify in out

Jeho cieľom je naučiť deti ako predchádzať požiarom, ako sa správať pri požiari i prezentovať činnosť Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

Ako uviedol vedúci oddelenia požiarnej prevencie Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici Miroslav Podhradský, hasiči chcú deti vzdelávať zábavnou formou prostredníctvom hier a pracovných zošitov na štyroch vyučovacích hodinách v priebehu druhého polroka školského roka. Posledná hodina, ktorá bude pred letnými prázdninami, bude spojená s nácvikom evakuácie z priestorov školy a ukážkami činnosti hasičov.

 

Do pilotného projektu bude zapojených 16 škôl v kraji, keď vyberú po dve školy na každé z ôsmich okresných hasičských riaditeľstiev. „Ak by sa to osvedčilo, rozširovali by sme to na ďalšie školy. Dúfame, že keď sa začneme venovať deťom od tohto veku, dostane sa táto oblasť do ich povedomia a situácia sa zlepší. Začať sa venovať stredoškolskej mládeži by nebolo až také jednoduché, preto sme si vybrali túto skupinu, s ktorou by sa dalo pracovať aj do budúcna,“ uviedol Podhradský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies