Hasiči riešia kvôli knihe Fifty Shades of Grey zvláštne prípady!

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 13:23 • 2 min
Hasiči riešia kvôli knihe Fifty Shades of Grey zvláštne prípady!

LONDÝN - Londýnski hasiči v ostatných troch rokoch častejšie zachraňujú ľudí zaseknutých v putách či v toaletách. Od roku 2010 zaznamenali viac ako 1300 incidentov, keď si ľudia zasekli časti tela v rôznych predmetoch. Daňových poplatníkov to stálo 377-tisíc libier (v prepočte približne 437-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

"Neviem, či je to dôsledok knihy Fifty Shades of Grey: Päťdesiat odtieňov sivej, ale počet prípadov týkajúcich sa predmetov ako putá sa zvýšil," uviedol v tlačovom vyhlásení Dave Brown. Hovoril pritom o erotickom bestselleri spisovateľky E. L. James. "Som si istý, že väčšina ľudí bude mať päťdesiat odtieňov červenej, kým dorazíme a zachránime ich," dodal. Raz dokonca zachraňovali muža, ktorý nevedel dostať svoj penis z toastovača, pričom ďalší mal rovnaký problém s vysávačom. "Toto má aj vážnu stránku - keď odrezávame prstene z penisov a prstov, nemáme čas na naozajstné naliehavé prípady," napísali požiarnici na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. 

Román Fifty Shades of Grey: Päťdesiat odtieňov sivej (2011) o vzťahu nevinnej študentky Anastázie Steelovej a multimilionára Christiana Greya podnietením sexuálnych fantázií zaujal milióny žien na celom svete. Autorka E. L. James príbeh pôvodne písala ako anonymná fanúšička upírskej ságy Twilight a postupne ho zverejňovala na fanúšikovských stránkach pod názvom Master of Universe. Hlavné postavy sa volali rovnako ako tie z Twilightu - Edward Cullen a Bella Swan. E. L. James svoje dielo neskôr prepracovala, rozšírila, premenovala, rozdelila na tri časti a v roku 2011 prvú časť vydala ako paperback. 

Román obsahuje explicitné erotické scény s BDSM (bondage/disciplína, dominancia/submisia, sadizmus/masochizmus) praktikami, s ktorými Anastázia súhlasí, aby mohla byť Christianovou partnerkou. Knihy vyvolali búrlivú diskusiu plnú protichodných názorov, no medzi ženami sú mimoriadne populárne - zrejme aj preto, že vďaka elektronickým čítačkám ich môžu čítať tajne. Po prvej časti nasledujú tituly Fifty Shades Darker - Päťdesiat odtieňov temnoty (2012) a Fifty Shades Freed - Päťdesiat odtieňov slobody (2012). Z trilógie sa na celom svete predalo už vyše 70 miliónov kópií. Prvé dve časti už vyšli aj v slovenskom preklade, tretia časť preložená do slovenčiny sa na trh dostane 30. septembra. Filmovú adaptáciu prvej časti nakrúti Sam Taylor-Johnson. 

Zoznam nezvyčajných prípadov, ktoré riešili londýnski hasiči 
- muž s penisom zaseknutým v toastovači 
- muž s rukou zaseknutou v chemickej toalete 
- dieťa s rukou zaseknutou v automate s cukríkmi 
- dieťa s hlavou zaseknutou v žehliacej doske 
- dospelý človek zaseknutý v detskom hračkárskom autíčku 
- dieťa s hlavou zaseknutou v masážnom kresle 
- dieťa s nohou zaseknutou v mosadznej váze 
- človek s prstom zaseknutým v skúmavke 
- dieťa s hlavou zaseknutou v tamburíne 
- muž s ihlou do šijacieho stroja zapichnutou v prste 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies