Hasiči pre dážď zasahujú na Liptove a Kysuciach

NETKY.SK • 28 Apríl 2017, 14:28 • 2 min
Hasiči pre dážď zasahujú na Liptove a Kysuciach

ŽILINA – Hasiči v Žilinskom kraji dnes od rána zasahujú pre vytrvalý dážď najmä na Liptove a Kysuciach.

slovakia

left justify in out

Aktuálne hasiči odčerpávajú vodu zo zatopeného železničného podchodu v Čadci a pomáhajú pri Jaskyni Slobody v Demänovskej doline, kde sa vylieva potok a ohrozuje most. Podľa žilinského krajského operačného strediska hasičov v kysuckom Svrčinovci voda vytlačila fekálie z kanalizácie, v Kotešovej pri Bytči zaplavila cestu a potok sa začal vylievať aj na ulici Hrdinov SNP v Martine. V skorých ranných hodinách hasiči pomáhali odčerpávať vodu aj zo zatopených pivníc v Čadci a z hotela v Demänovskej doline.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu pred povodňami pre celý Žilinský kraj- najvyšší tretí stupeň platí pre okres Čadca, druhý stupeň pre okresy Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto a vo všetkých ostatných okresoch Žilinského kraja platí prvý stupeň výstrahy pred povodňami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona