Hasiči poskytnú prebytočnú techniku horskej službe

NETKY.SK • 10 August 2015, 13:28 • 2 min
Hasiči poskytnú prebytočnú techniku horskej službe

BRATISLAVA - Prebytočnú zásahovú techniku poskytne Hasičský a záchranný zbor pre potreby Horskej záchrannej služby. Ako sa uvádza v zmluve zverejnenej na centrálnom registri zmlúv, celková hodnota techniky, ktorú budú môcť horskí záchranári využívať, je 321 197 eur.

slovakia

left justify in out

Horská služba dostane v rámci zmluvy o bezodplatnom prevode správy majetku k dispozícii osem ľahkých terénnych automobilov IPS Ranger XP 900. Autá s pohonom všetkých štyroch kolies sú určené na zdolávanie lesného a horského terénu.

 

Hodnota jedného takéhoto automobilu je 34 000 eur. Spolu s automobilmi k nim hasiči záchranárom poskytnú aj osem nákladných prívesov. V nich je možné pri zásahoch prepravovať potrebný materiál. Záchranári dostanú od hasičov aj osem ďalších prívesov, ktoré slúžia na diaľkovú prepravu terénnych automobilov. Účelom prevodu techniky je podľa zmluvy uľahčiť záchranárom výkon ich operačných povinností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies