Popradskí hasiči popoludní zasahovali na sídlisku Juh III

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 19:03 • 2 min
Popradskí hasiči popoludní zasahovali na sídlisku Juh III

POPRAD – Popradskí hasiči museli krátko po poludní zasahovať v jednej z bytoviek na Zimnej ulici na sídlisku Juh III.

slovakia

left justify in out

Oheň sa vznietil v spoločnej úložnej miestnosti obyvateľov bytovky na deviatom poschodí. Ako informoval veliteľ zásahu Ján Šupa, zadymené boli aj zvyšné horné štyri poschodia. Na mieste vzniku požiaru je vyšetrovateľ, príčina požiaru zatiaľ nie je známa. „Podľa mojej mienky sú tam len dve možné príčiny, buď ide o zlú inštaláciu elektriky alebo skôr o fajčenie či otvorený oheň v miestnosti,“ uviedol Šupa.

 

Podľa hasičov sa v miestnosti rozhorel molitan. Požiar síce veľké škody nespôsobil, ohrozil však všetkých ľudí na poschodiach od deviateho po posledné trináste. „Našou úlohou bolo najmä prehľadať tieto byty a zistiť, či sú ľudia v poriadku,“ povedal veliteľ zásahu, podľa ktorého počas požiaru nebol nikto zranený. Varoval však, aby ľudia do úložných uzavretých miestností neuskladňovali molitany, drevo či horľavé kvapaliny. „Tie tam dnes boli, i keď skôr určené na hygienu a v malom množstve, ale predsa len šírenie ohňa podporili,“ povedal Šupa. Podľa jeho slov si majú ľudia dávať pozor aj na to, aby do takýchto miestností nevpúšťali deti a aby sa v nich nepil alkohol a nefajčilo sa tam. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies