Hasiči nevedia zvládnuť požiar koliby pri diaľnici smerom na Prahu

NETKY.SK • 18 November 2017, 15:17 • 2 min
Hasiči nevedia zvládnuť požiar koliby pri diaľnici smerom na Prahu

PRAHA - Českí hasiči sa od soboty predpoludnia pokúšajú dostať pod kontrolu veľký požiar koliby v blízkosti diaľnice D10 neďaleko obce Hlavenec pri Prahe. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Hasiči už v tomto prípade vyhlásili štvrtý - najvyšší - stupeň poplachu, ktorý platí pri mimoriadnych situáciách. Dôvodom je nedostatok vody, ktorú musia do oblasti dovážať, povedal hovorca hasičov v Stredočeskom kraji Petr Svoboda. V dôsledku zásahu je na tomto úseku neprejazdná diaľnica D10 v smere na Prahu. Kedy bude daný úsek znova prejazdný nebolo bezprostredne známe.

 

Oheň najskôr zachvátil strechu budovy. Hasiči uzavreli tiež benzínovú čerpaciu stanicu asi 30 metrov od miesta požiaru. Hasiči dostali hlásenie okolo 11.00 h. "Požiar nemáme stále pod kontrolou, vyhlásili sme zvláštny stupeň požiarneho poplachu," povedal Svoboda s tým, že dôvodom je nedostatok vody. Motorest sa nachádza v lesoch a v danej oblasti nie je žiadna dostupná hydrantová sieť.

 

Server Novinky.cz doplnil, že motorest pred niekoľkými rokmi prestavali na drevenú kolibu. Má ísť o jednu z najväčších kolíb v Európe s kapacitou 300 hostí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona