Hasiči na Kanárskych ostrovoch zápasia s lesným požiarom

NETKY.SK • 4 August 2016, 13:36 • 2 min
Hasiči na Kanárskych ostrovoch zápasia s lesným požiarom

LA PALMA - Približne 700 ľudí evakuovali na španielskych Kanárskych ostrovoch z oblasti, kde od stredy ohrozuje domy lesný požiar. Podľa údajov, ktoré dnes agentúra DPA prevzala zo španielskej tlačovej služby EFE, si oheň vyžiadal i jednu ľudskú obeť, keď pri hasení zahynul 54-ročný pracovník lesnej správy.

slovakia

left justify in out

Požiar v okolí osád San Nicolás, Tacande a Jedey na ostrove La Palma sa snažia dostať pod kontrolu desiatky hasičov, ktorí nasadili do terénu niekoľko vrtuľníkov. Príčina jeho vypuknutia zatiaľ nie je známa, príslušníci civilnej stráže však zatkli ako možného pôvodcu 27-ročného Nemca.

 

Vzhľadom na veterné a horúce počasie sa oheň medzitým ďalej rozšíril smerom k obci El Paso, uviedol nemeckojazyčný internetový magazín La Palma 24 Journal. Oblaky dymu boli podľa neho viditeľné z veľkej diaľky.

 

Ostrov La Palma je pre svoju scenériu vyhľadávaným cieľom dovolenkárov. Organizácia Spojených národov pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) vyhlásila v roku 2002 na jeho území tzv. biosférickú rezerváciu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies