Hasiči mali v nedeľu plné ruky práce. Zasahovali až 210-krát!

NETKY.SK • 31 Január 2022, 10:01 • 2 min
Hasiči mali v nedeľu plné ruky práce. Zasahovali až 210-krát!

BRATISLAVA - Hasiči mali za uplynulých 24 hodín vyše 200 výjazdov spojených s odstraňovaním následkov nepriaznivého počasia. Najvážnejšia situácia bola v Trnavskom (44 výjazdov) a v Bratislavskom kraji (43 výjazdov). TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

slovakia

left justify in out

V Nitrianskom kraji privolali hasičov k 32 udalostiam, v Trenčianskom kraji zasahovali 30-krát. „Pomoc hasičov bola potrebná aj v Banskobystrickom kraji, kde boli vyslaní k 21 udalostiam,“ spresnila Križanová.

 

 

Profesionálni i dobrovoľní hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z komunikácií a zaparkovaných vozidiel. V mnohých prípadoch odstraňovali aj popadané i strhnuté strechy z budov a rodinných domov.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Rodinná tragédia! Dopravná nehoda si vyžiadala 9 mŕtvych

 

Slovensko zasiahol v nedeľu mimoriadne silný vietor. Na západnom Slovensku dosahovali nárazy vetra miestami 80 až 105 kilometrov za hodinu. Slovenský hydrometeorologický ústav zaznamenal na niekoľkých meteorologických staniciach aj búrlivý vietor, teda priemerná rýchlosť vetra dosiahla aspoň 62 kilometrov za hodinu, v Nitre až víchricu (priemerná rýchlosť 75 kilometrov za hodinu).

 

img

 

Silný vietor bol aj na horách, kde zaznamenali víchricu, no napríklad na Chopku až mohutnú víchricu s priemernou rýchlosťou vetra 115 kilometrov za hodinu a nárazmi do 160 kilometrov za hodinu. Najmä na severnom a strednom Slovensku v nedeľu snežilo a vplyvom silného vetra sa tvorili snehové záveje a jazyky, čo výrazne komplikovalo dopravu.

 

Možno vás zaujme: Britániou sa prehnala veterná smršť Malik. Vyžiadala si dve obete




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona