Hasiči mali plné ruky práce: V Košiciach a v Spišskej horeli strechy

NETKY.SK • 24 Máj 2013, 09:45 • 2 min
Hasiči mali plné ruky práce: V Košiciach a v Spišskej horeli strechy

KOŠICE – Hasiči Košického kraja likvidovali zo štvrtka na dnes dva väčšie požiare. V Spišskej Novej Vsi zhorela strecha rodinného domu, v Košiciach plamene pohltili strechu reštaurácie Kamélia.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov Martin Pentak, v metropole Spiša na Hviezdoslavovej ulici horela strecha rodinného domu v radovej zástavbe. Požiar hasičom nahlásili vo štvrtok podvečer o trištvrte na sedem, uhasiť sa ho podarilo o trištvrte na jedenásť. „Na zásah sme vyslali tri cisterny, požiar hasilo deväť hasičov. Likvidáciu sťažovalo silné zadymenie a hasiči museli pracovať v dýchacích prístrojoch. Pomocou výškovej techniky rozoberali strešnú krytinu a krov domu. Vďaka rýchlemu zásah zabránili rozšíreniu požiaru na susediace domy z radovej zástavby,“ uviedol Pentak. Pri požiari nebol nikto zranený. Na dome zhorela celá strecha, no do obytnej časti sa oheň nedostal. Podľa predbežných odhadov oheň spôsobil škodu za približne 60 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 200 000 eur. Príčinu požiaru vyšetrujú. 

Košickí hasiči vo štvrtok od deviatej večer až takmer do polnoci likvidovali požiar strechy reštaurácie Kamélia v Košiciach. Ako informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák, zasahovalo 16 hasičov s tromi cisternami a použili aj výškovú techniku. Podľa predbežných odhadov pri požiari vznikla škoda za približne 40 000 eur, hasiči uchránili hodnoty za 400 000 eur. Príčinu požiaru vyšetrujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona