Hasiči lokalizovali požiar v krompašských Kovohutách

NETKY.SK • 12 November 2015, 15:28 • 2 min
Hasiči lokalizovali požiar v krompašských Kovohutách

KROMPACHY - Hasiči pokračujú v likvidácii požiaru v Kovohutách Krompachy, ktoré spracúvajú meď.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol hovorca košického krajského riaditeľstva hasičov Tomáš Berzetei, v súčasnosti je požiar lokalizovaný a deviati hasiči s technikou ho pravdepodobne zlikvidujú v priebehu jednej - dvoch hodín. Aj potom však ostane v pohotovosti jedno vozidlo s posádkou pre prípad potreby.


„Pracovníci Kontrolného chemického laboratória (KCHL) z Jasova konštatovali, že na mieste nebola zistená bezprostredná toxicita v ovzduší. Zistili, že v prachu sa nachádza olovo, ktoré je nebezpečné iba pri vdýchnutí. Hasiči od začiatku zasahujú v dýchacích prístrojoch,“ povedal Berzetei. Doložil, že pracovníci KCHL kontrolujú situáciu, odoberajú vzorky, ktoré pôjdu na ďalší rozbor. Mrak zo splodín horenia sa rozptýlil. Obyvateľom mesta nehrozí bezprostredné nebezpečenstvo.


Podľa doterajších informácií požiar vznikol ráno pred pol deviatou v priestore, kde bol uskladnený prach zachytený filtrami. Uložený bol vo veľkých vreciach z umelohmotnej tkaniny big-bag, s hmotnosťou 1 000 kilogramov, ktoré boli uložené na ploche približne 15 krát 10 metrov a do výšky dvoch metrov. Prach zatiaľ z nezistených príčin začal tlieť. V dôsledku tepla sa časť obalov poškodila a prach sa rozsypal. Hasiči počas zásahu vrecia zalievali vodou, postupne rozoberali hromadu a vynášali vrecia z haly von.


Príčiny a okolnosti požiaru sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies