Hasiči likvidujú požiar lesného porastu v nedostupnom teréne

NETKY.SK • 14 September 2015, 11:14 • 2 min
Hasiči likvidujú požiar lesného porastu v nedostupnom teréne

HUBOVÁ – Pri požiari lesného porastu v nedostupnom teréne v katastri Hubovej v okrese Ružomberok dnes zasahujú hasiči z Ružomberka, hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí STRED z Banskobystrického kraja a členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Hubová.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

 

Hasičom podľa nej ohlásili požiar v nedeľu (13.9.) popoludní. "Po príchode na miesto zistili, že horí hlboko v skalách a požiar sa šíri koreňovým systémom. Požiarisko bolo nedostupné pre hasičskú techniku, s ktorou sa hasiči dostali čo najbližšie. Zvyšok cesty museli prejsť peši, čo im trvalo približne 1,5 hodiny. So sebou si niesli vaky s vodou a jednoduché hasiace prostriedky (motyky a lopaty). Na štvorkolkách im doviezli ďalšie vaky s vodou," uviedla hovorkyňa KR HaZZ v Žiline.

 

Doplnila, že hasiči okrem hasenia požiaru hľadali lepšiu prístupovú cestu pre hasičskú techniku. "To sa im aj podarilo zo strany od Ľubochne, aj keď miesto odstavenia cisterny bolo vzdialené vyše pol hodiny peši od požiariska. Pri požiari zasahovali hasiči z hasičskej stanice v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši a členovia dobrovoľného hasičského zboru obcí Hubová, Ľubochňa a Rojkov. Pomáhali aj občania na dvoch súkromných štvorkolkách, člen dobrovoľného hasičského zboru na štvorkolke a jeden občan na súkromnom vozidle Nissan Navara," dodala Ondrichová.

 

Po zotmení nemohli ďalej zasahovať, preto na požiarisku ostali dvaja členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Ľubochňa. "Ostatní zasahujúci si dohodli postup hasenia na dnešný deň a od rána v hasení pokračujú," uzatvorila hovorkyňa KR HaZZ v Žiline.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies