Hasiči likvidovali ľadovú povodeň vo viacerých obciach v Žilinskom kraji

NETKY.SK • 11 Január 2017, 12:48 • 2 min
Hasiči likvidovali ľadovú povodeň vo viacerých obciach v Žilinskom kraji

ŽILINA – Z dôvodu ľadovej povodne vyhlásili dnes ráno tretí stupeň povodňovej aktivity v Príbovciach v okrese Martin a v utorok (10. 1.) na Blatnickom potoku v Daňovej v okrese Martin. TASR o tom dnes informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

slovakia

left justify in out

Doplnil, že druhý stupeň povodňovej aktivity trval dnes ráno v okrese Martin na Znievskom potoku v Kláštore pod Znievom, Bystričskom potoku a Valašskom potoku v Bystričke, potoku Ráztoky v Nolčove, potoku Kantor v Sklabinskom Podzámku, potoku Vrícko vo Vrícku, potoku Valčianka vo Valči a v okrese Žilina na Turianskom potoku v Turí a Kuneradskom potoku v Kunerade.

 

Hasiči doteraz zasahovali v dôsledku ľadovej povodne štyrikrát. "V Kláštore pod Znievom zasahovali v sobotu (7. 1.) a v nedeľu (8. 1.) hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a uvoľňovaní koryta miestneho potoka od naplaveného ľadu, ktorý spôsoboval upchatie prietoku vody pod mostom. Spolupracovali hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Kláštor pod Znievom," uviedol Kypus.

 

V pondelok (9. 1.) zasahovali hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline v Sklabinskom Podzámku, kde došlo v dôsledku veľkej vrstvy ľadu k čiastočnému vyliatiu miestneho potoka. "Rozbíjali ľad v miestnom potoku a obnovovali prietok vody. V ten istý deň zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Martine, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a hasiči z Dobrovoľného hasičského zboru obce Priekopa vo Vrícku pri rozbíjaní ľadu v miestnom potoku a obnovovaní prietoku vody s miestnom potoku," dodal Kypus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies