Hasiči Košického kraja mali rušnú službu

NETKY.SK • 26 November 2013, 07:47 • 2 min
Hasiči Košického kraja mali rušnú službu

KOŠICE – Rušnú službu mali hasiči z okresov Košice, Košice – okolie a Spišská Nová Ves.

slovakia

left justify in out

Dôstojník operačného strediska košických hasičov František Rusnák dnes ráno informoval, že hasiči momentálne likvidujú požiar drevárne pri rodinnom dome v Rozhanovciach. „Ešte sú stále na mieste. Nejde však o veľký požiar,“ povedal Rusnák.
Ako ďalej informoval, včera od rána až do popoludnia pomáhali hasiči vodičom kamiónov na ceste medzi Moldavou nad Bodvou a Soroškou, kde fúkal veľmi silný vietor, ktorý strhol z cesty tri kamióny. Hasiči z Moldavy pomáhali aj v Turni nad Bodvou na Tokajskej ulici, kde vietor podfúkol eternit na streche domu. Hasiči z košickej stanice likvidovali vyvrátené stromy a odlomené konáre v meste i na ceste na Bankov. Na Šafárikovej vietor strhával plechové strechy z garáží, museli ich zabezpečiť, aby neohrozovali ľudí. 

Hasičom zo Spišskej Novej Vsi dala najviac zabrať likvidácia okolo 50 stromov spadnutých na cestu v lokalite Súľová. Informoval o tom dnes ráno dôstojník operačného strediska spišskonovoveských hasičov Martin Pentak. Doložil, že v noci spadol strom aj na garáž na sídlisku v Spišskej Novej Vsi. Likvidovať ho budú však až dnes. V Spišskom Hrušove v noci likvidovali aj požiar záhradnej chatky, ktorý im nahlásili o desiatej večer a zásah trval až do polnoci. Podľa odhadov požiar spôsobil predbežnú škodu za približne 800 eur, hasiči uchránili hodnoty za 2 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies