Hasiči idú kúpiť druhú loď, zasahovať bude na dolnom toku Dunaja

NETKY.SK • 30 December 2014, 09:01 • 2 min
Hasiči idú kúpiť druhú loď, zasahovať bude na dolnom toku Dunaja

BRATISLAVA – Hasiči idú kúpiť druhú loď, ktorá bude zasahovať na dolnom toku Dunaja pri Komárne a Štúrove.

slovakia

left justify in out

„Ministerstvo vnútra plánuje obstarať plavidlo pre výkon záchranných a povodňových prác, zdolávanie požiarov, ekologických havárií a iných mimoriadnych udalostí na rieke Dunaj,“ potvrdila zámer Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru. Hodnotu zákazky odhadujú na viac ako 660-tisíc eur. Nákup preplatí z 85 percent Európska únia.

 

Momentálne majú hasiči iba jedno riečne plavidlo. Loď Fire Brigade Targa 35 dostali vlani na jeseň. Tiež ju kúpili z eurofondov za 350-tisíc eur, išlo o súčasť projektu cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskom a Rakúskom. Táto loď operuje na Dunaji pri Bratislave. „V dolnej časti Dunaja, v lokalite Komárna a Štúrova, nie je možné zabezpečiť adekvátne rýchly zásah v prípade väčších incidentov, ako je napríklad havária riečnej výletnej lode s pasažiermi či hasenie požiaru na vodnom toku ďalej od brehu,“ objasnila Farkasová. Podľa hasičov by nastala veľmi kritická situácia, keby bolo treba rýchlo evakuovať väčší počet ľudí z plavidla na rieke. „Cieľom zboru je dosiahnuť optimálny počet člnovej techniky na poskytovanie profesionálnej a účinnej pomoci záchranných zložiek pri riešení krízových udalostí na vodnej hladine,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies