Hasiči dostanú techniku na povodne a do lesov za 20 miliónov eur

NETKY.SK • 29 August 2014, 15:12 • 2 min
Hasiči dostanú techniku na povodne a do lesov za 20 miliónov eur

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra investuje najbližšie roky do špeciálnej techniky pre hasičov viac ako 20 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Štvorkolky na zásahy pri lesných požiaroch a povodniach budú kupovať od poľskej spoločnosti WISS, ktorá sa ako jediná prihlásila do tendra. Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejnili vo Vestníku verejného obstarávania.

 

Rezort vnútra uzavrel s firmou WISS rámcovú dohodu na štyri roky. Počas tohto obdobia môžu pre hasičov objednávať ľahký lesný a povodňový špeciál 4x4 a tiež špeciál 6x6. Z prvého druhu plánujú kúpiť 350 kusov, z druhého odhadujú objednanie 120 kusov. Cenový strop stanovili na 22,4 milióna eur s DPH.

 

Hasiči už používajú takéto vozidlá takmer päť rokov. Takáto technika umožňuje podľa rezortu urýchliť zásah, najmä presun hasičov, čerpadiel či iných prístrojov. Hasičom má uľahčiť zásah v nedostupnom teréne, kde by sa iná ťažká hasičská technika nedostala a záchranári by museli veci niesť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona