Hasiči dostali pod kontrolu ničivý požiar v Yosemitskom parku

NETKY.SK • 26 Október 2013, 08:57 • 2 min
Hasiči dostali pod kontrolu ničivý požiar v Yosemitskom parku

SAN FRANCISCO - Kalifornským hasičom sa po vyše dvoch mesiacoch podarilo úplne dostať pod kontrolu veľký lesný požiar v svetoznámom Yosemitskom národnom parku a jeho okolí. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na kalifornské úrady.

slovakia

left justify in out

Od polovice augusta plamene zničili územie o rozlohe 1000 kilometrov štvorcových a vynútil si evakuácie turistov a uzavretie vyhľadávanej časti parku pre verejnosť. Miestne média dali požiaru názov "Rim Fire" podľa vyhliadkového bodu v oblasti Stanislaus National Forest. Náklady na jeho likvidáciu sa vyšplhali na 127,3 milióna dolárov. 

Požiar podľa zistení vyšetrovateľov spôsobila nedbalosť lovca, ktorého totožnosť nebola zverejnená. Oheň sa následne vymkol spod kontroly. Na likvidácii tretieho najväčšieho lesného požiaru v histórii Kalifornie sa podieľalo v niektorých dňoch až 500 hasičov. Napriek tomu živel zničil rozsiahle lesné a iné porasty, a tiež celkovo 112 stavieb vrátane 11 domov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies