Hasiči chytali v areáli škôlky užovku, mala jeden a pol metra

NETKY.SK • 4 November 2014, 12:01 • 2 min
Hasiči chytali v areáli škôlky užovku, mala jeden a pol metra

TRENČÍN - Hasiči z Partizánskeho vyrážali v pondelok popoludní do areálu materskej školy na sídlisku Šípok, lebo tam bol had.

slovakia

left justify in out

Dvojica hasičov zistila, že ide o približne 1,5 metra dlhú užovku stromovú, ktorú chytili a umiestnili do plastovej nádoby. Následne po konzultácii s odborníkom plaza previezli na bezpečné miesto mimo obytnú oblasť a vypustili ho späť do voľnej prírody. Agentúru SITA o zásahu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

 

Užovka stromová je naším najväčším hadom, nie je však jedovatá. Dorastá do dĺžky 1,5 až dva metre, obľubuje teplé lesné stráne a krovinaté lúky, kde sliedi za myšami, hrabošmi a inými drobnými stavovcami. Lezie na stromy, žerie vtáčie vajíčka a prehltne aj vtáčie mláďatá. 

 

Zásah hasičov z Partizánskeho nebol výnimočný. V máji tohto roku hasiči z Dubnice nad Váhom chytali užovku, ktorá sa usalašila v blízkosti motora osobného auta. Aj tá napokon skončila tam, kde patrí, teda v prírode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies