Hasiči by požiar lesa pod Tatrami mali zlikvidovať podvečer

NETKY.SK • 6 November 2015, 14:51 • 2 min
Hasiči by požiar lesa pod Tatrami mali zlikvidovať podvečer

POPRAD - Hasiči predpokladajú, že požiar lesa na vrchu Ihla pri obci Ihľany v Kežmarskom okrese sa im podarí zlikvidovať už dnes podvečer.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií z Tlačového odboru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky sa požiar od stredy 4. novembra, keď sa ho podarilo lokalizovať, viac nerozširoval, hasiči tak naďalej systematicky pracujú na jeho likvidácii. Situáciu v noci zo štvrtka na piatok monitorovali hasiči zo Starej Ľubovne a Popradu.

 

Požiar vypukol napoludnie v utorok 3. novembra v ťažko prístupnom teréne. Situáciu komplikoval aj silný vietor, dôsledkom ktorého sa rýchlo rozširoval, pričom oheň zničil takmer 200 hektárov zmiešaného porastu. Pri požiari zasahovalo 250 profesionálnych a dobrovoľných hasičov za pomoci takmer stovky hasičskej techniky. Do akcie boli zapojené aj dva vrtuľníky Letky Ministerstva obrany SR a dva vrtuľníky Letky Ministerstva vnútra SR.

 

Podľa generálneho riaditeľa Vojenských lesov a majetkov SR Jána Juricu požiar zavinilo zrejme pálenie haluziny, ktoré je vo vojenských lesoch v Levočských vrchoch zakázané. Škoda zatiaľ finančne vyčíslená nebola, odhaduje sa, že by malo ísť o státisíce eur. „Po vyšetrovaní budeme musieť určite podať aj podnet na začatie trestného stíhania, a následne, keď bude vyšetrený vinník, žiadať náhradu škody,“ uviedol vo štvrtok 5. novembra k prípadu minister obrany Martin Glváč.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona