Hasiči bojujú v Austrálii s takmer 60 požiarmi, podmienky sa môžu zhoršiť

NETKY.SK • 22 Október 2013, 10:03 • 2 min
Hasiči bojujú v Austrálii s takmer 60 požiarmi, podmienky sa môžu zhoršiť

MELBOURNE - Austrálski hasiči bojujú v Novom Južnom Walese s 59 požiarmi. Podľa predpovedí sa podmienky môžu ešte zhoršiť, keďže v stredu sa očakávajú vyššie teploty a silnejší vietor, informovala dnes agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

V oblasti Modrých vrchov pri Sydney zaujalo pozície 180 hasičov s 25 vozidlami, aby sa pripravili na nadchádzajúcu situáciu. Do boja s lesnými požiarmi v Novom Južnom Walese sa zapojili hasiči aj z iných častí krajiny. Susedný štát Viktória vyslal na pomoc viac ako 55 hasičských vozidiel a 400 mužov.

Od minulého týždňa požiare zničili 208 domov, ďalších 122 poškodili a vyžiadali si jeden ľudský život, sumarizuje agentúra AP. Celkovo registrovali vyše 100 požiarov, z ktorých takmer polovicu uhasili. S plameňmi bojuje okolo 1500 ľudí, prevažne dobrovoľníkov. Podporuje ich zhruba 70 hasičských lietadiel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies