Hasič chcel názorne ukázať, aký je oheň nebezpečný. Podarilo sa mu to dokonale, takmer vypálil celé mesto

NETKY.SK • 14 December 2017, 16:00 • 2 min
Hasič chcel názorne ukázať, aký je oheň nebezpečný. Podarilo sa mu to dokonale, takmer vypálil celé mesto

Bezpečnostná ukážka sa vymkla z rúk jednému z austrálskych hasičov. V mestečku Balmoral v štáte Victoria chcel ukázať, ako rýchlo sa môže šíriť oheň pri vysokých teplotách. Aj sa mu to podarilo, akurát že oheň sa šíril nekontrolovane a hrozilo, že zasiahne aj samotné mestečko...

slovakia

left justify in out

Na mieste muselo zasahovať niekoľko hasičských jednotiek, píše Daily Mail.

 

"Obyvateľom mestečka sa ospravedlňujeme," povedal rozhlasovej stanici 3AW Alen Slijepcevič, šéf hasičov. "Našťastie tam nedošlo k žiadnym významným škodám na majetku," vydýchol si Slijepcevič a dodal, že muž, ktorý to celé spôsobil, sa cíti zahanbene.

 

 

Foto: Twitterimg

 

Hasič vzal do ruky zapaľovač a zapálil ho vo vysokej tráve. Tá sa však vznietila a okamžite šírila nekontrolovane. Teploty v tom čase dosahovali vyše 30 stupňov Celzia, v blízkom meste Kanagulk dokonca rekordných 39,4 stupňa. 

 

Obyvateľov mestečka vyzvali, aby zostali vo svojich domovoch. Týkalo sa to aj 130 študentov školy, ktorí tam uviazli dlho po vyučovaní. Momentálne prebieha nezávislé vyšetrovanie celého incidentu, spomínaného hasiča zatiaľ z funkcie neodvolali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies