Hasič so včelárskymi skúsenosťami skrotil roj na školskom ihrisku

NETKY.SK • 11 Máj 2011, 07:09 • 2 min
Hasič so včelárskymi skúsenosťami skrotil roj na školskom ihrisku

Hasič so včelárskymi skúsenosťami skrotil roj na školskom ihrisku

slovakia

left justify in out

img

Jednotka ružomberských profesionálnych hasičov dnes popoludní odstraňovala vyrojené včely z areálu Základnej školy Zarevúca v širšom centre dolnoliptovskej metropoly. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.
      Včelí roj sa na školskom ihrisku usadil podľa jedného zo zasahujúcich hasičov pomerne neobvykle na ihličnatom strome. „Využil som svoje včelárske skúsenosti, nadobudnuté popri otcovi a spolu s kolegami sme roj opatrne striasli do zbernej nádoby, ktorú sme si skonštruovali práve na tieto účely,“ uviedol pre TASR Jozef Horváth.
      Zároveň ubezpečil, že odchyteným včelám sa nestane nič zlé a ak bude treba, postará sa o ne. Pri zásahu neutrpel nikto žiadne zranenia. Zaujímavosťou je, že v spomínanej škole zaznamenali už tretí podobný prípad. Vyrojené včely sa raz dokonca usídlili v interiéri tamojšieho átria.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies