Haščák odyšiel z ruského klubu pre strach z lietania, neznáša to

NETKY.SK • 14 August 2015, 13:53 • 2 min
Haščák odyšiel z ruského klubu pre strach z lietania, neznáša to

KARLOVE VARY - Prestup z Kontinentálnej hokejovej ligy do českej extraligy nebol v prípade Marcela Haščáka len otázkou novej kariérnej výzvy. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie sa usadil v Karlových Varoch preto, aby už nemusel lietať.

slovakia

left justify in out

V novom pôsobisku sa teší na cestovanie autobusom a dúfa, že do ruského lietadla už nebude musieť sadnúť.

Dvadsaťosemročný krídelník sa vybral "ruskou" cestou v roku 2013. V KHL najskôr pôsobil rok v drese lotyšského Dinama Riga a v uplynulom ročníku sa ešte viac vzdialil domovu. Na ďalekom východe v Chabarovsku nemal bodovo plodnú sezónu, keď v 48 zápasoch strelil päť gólov, ku ktorým pridal šesť asistencií. Karlove Vary sú pre neho piatou zastávkou, no vôbec prvou v českej extralige.

 

"S vedením sme spolu komunikovali asi dva týždne, dohodli sme na určitých podmienkach. Bolo to veľmi rýchle, zhodli sme sa na všetkom, nemusel som riešiť nič zvláštneho. Nemal som dôvod nevziať to," uviedol v rozhovore pre klubovú webstránku Haščák.

 

Na rozhodnutie pravého krídelníka o prestupe do známeho kúpeľného mesta mal vplyv jeho krajan Martin Bartek. "Povedal mi, aké to tu je, ako tu všetko funguje a utvrdil ma v tom, aby som ponuku vzal. Sú tu však aj ďalší slovenskí hráči, ktorí ma čiastočne ovplyvnili," dodal Haščák. Na premiérovú výzvu v podobe českej extraligy sa veľmi teší: "Ešte som túto súťaž nehral, vlastne s Čechmi som sa stretol len na medzinárodnej úrovni. Som zvedavý, aká to je liga, veľmi sa teším. V kabíne je veľa dobrých hráčov, myslím, že nebude až také jednoduché presadiť sa."

 

Dôvod, prečo Marcel Haščák vymenil KHL za českú extraligu, má osobný charakter. Slovenský reprezentant neznáša lietanie. "Nenávidím ho, je to pre mňa niečo hrozné. Preto som nechcel hrať v KHL, mohol som, ale bolo to neznesiteľné. Sem som prišiel v pokoji, že budem jazdiť maximálne autobusom," uviedol. Hoci mal možnosť zotrvať v nadnárodnej súťaži, prednosť dostal pokoj v duši.

 

"Bol to najhlavnejší dôvod, iný som nemal. Radšej budem jazdiť hodiny v autobuse, ako by som mal ešte niekedy nasadnúť do ruského lietadla. Je škoda, že niečo takéto ma obmedzuje, ale je to tak a zaviedlo ma to práve do Karlových Varov."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies