Harvey a Björgenová vyhrali prológy v Oberhofe

NETKY.SK • 28 December 2013, 16:27 • 2 min
Harvey a Björgenová vyhrali prológy v Oberhofe

OBERHOF - Tour de Ski - prológ žien na 3 km voľnou technikou a prológ mužov na 4,5 km voľnou technikou v Oberhofe (Nem.).

slovakia

left justify in out

V mužskej časti úvodného prológu lyžiarskej Tour de Ski v nemeckom Oberhofe dominovali Kanaďania. V sobotňajších pretekoch na 4,5 km voľnou technikou zvíťazil Alex Harvey s náskokom 4,1 s pred krajanom Devonom Kershawom. Tretí skončil Nór hris Jespersen s odstupom 10,2 s za víťazom. Z dvojice Slovákov bol úspešnejší Martin Bajčičák. Skúsený 37-ročný pretekár obsadil v konkurencii 109 bežcov na lyžiach 74. miesto (+41,5), Peter Mlynár skončil na 92. mieste (+53,9).

Favorizovaná Nórka Marit Björgenová sa stala víťazkou ženského prológu Tour de Ski na 3 km voľnou technikou v Oberhofe. V náročných podmienkach na mäkkom dažďom premočenom snehu dominovala 33-ročná Björgenová s náskokom 1,9 s pred krajankou Astrid Uhrenholdt Jacobsenovou. Tretia skončila Poľka Sylwia Jaškowiecová (+7,0). V 80-člennom štartovom poli nebola ani jedna slovenská reprezentantka. 

Tour de Ski je prestížny seriál v rámci Svetového pohára v behu na lyžiach, ktorý sa koná každoročne na prelome rokov. Najlepší svetoví pretekári sa predstavia v dovedna siedmich etapách v troch krajinách a celkový víťaz vzíde zo súčtu výsledkov v jednotlivých etapách. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies