Harvardova univerzita zakázala vyučujúcim mať sex so študentmi

NETKY.SK • 6 Február 2015, 08:54 • 2 min
Harvardova univerzita zakázala vyučujúcim mať sex so študentmi

CAMBRIDGE - Harvardova univerzita schválila absolútny zákaz akéhokoľvek sexuálneho vzťahu medzi vyučujúcimi a študentmi. Posilnila tým doterajšie predpisy, ktoré podľa nej neodrážali jej očakávania o vhodnom vzťahu medzi členmi fakulty a jej poslucháčmi, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, zverejnenom vo štvrtok, univerzita vysvetlila, že svoje smernice upravila v súlade s americkým federálnym zákonom o občianskych právach, ktorý zakazuje sexuálnu diskrimináciu vo vzdelávaní.
      

Výbor Fakulty umení a vied, ktorý rieši nevhodné sexuálne správanie sa a príslušné postupy, rozhodol, že doterajšia formulácia týkajúca sa "vzťahov na nerovnom základe" nie je dostatočne dôrazná. 
      

"Výbor preto zrevidoval politiku, aby zahŕňala jasný zákaz...," uviedla Harvardova univerzita vo vyhlásení. 

 

Harvardova univerzita sídli v Cambridgei neďaleko Bostonu a má 2400 členov fakulty a približne 6700 študentov. Jej doterajšie smernice zakazovali vyučujúcim mať sexuálny styk so študentmi, ktorých mali priamo na starosti. Upravené predpisy výslovne zakazujú akýkoľvek romantický či pohlavný vzťah medzi vyučujúcimi a študentmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona