Harvardova univerzita sa opäť stala najlepšou vysokou školou sveta

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 13:19 • 2 min
Harvardova univerzita sa opäť stala najlepšou vysokou školou sveta

LONDÝN - Americké a britské inštitúcie vyššieho vzdelávania sa umiestnili na popredných priečkach nového zoznamu 100 najprestížnejších univerzít sveta, ktorý dnes zverejnil magazín Times Higher Education.

slovakia

left justify in out

Prvé miesto už po piatykrát v rade obsadila americká Harvardova univerzita. Na druhom a treťom mieste skončili britské vzdelávacie ustanovizne - Cambridgeská univerzita a Oxfordská univerzita, pričom každá z nich si oproti minulému roku polepšila v hodnotení o štyri body.

 

Zvyšné priečky v prvej desiatke najlepších svetových univerzít obsadili americké inštitúcie - Massachusettská technická univerzita, Stanfordova univerzita, Kalifornská univerzita v Berkeley, Princetonská univerzita, Yaleova univerzita, Kalifornská technická univerzita a Kolumbijská univerzita.

 

Medzi prvými 25 inštitúciami sú aj univerzity z iných krajín: Tokijská univerzita (12. miesto), Spolková vysoká škola technická v Zürichu (15. miesto), Torontská univerzita (16. miesto), Národná singapurská univerzita (24. miesto) a Moskovská štátna univerzita M. V. Lomonosova (25. miesto).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies