Harry a Meghan pokračujú vo svojej ceste, na Novom Zélande ich privítali tradičným maorijským rituálom

NETKY.SK • 29 Október 2018, 07:35 • 2 min
Harry a Meghan pokračujú vo svojej ceste, na Novom Zélande ich privítali tradičným maorijským rituálom

WELLINGTON - Britský princ Harry a jeho manželka Meghan v nedeľu pricestovali v rámci svojho oficiálneho turné po Oceánii na Nový Zéland.

slovakia

left justify in out

Vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu privítali v tamojšej metropole Wellington tradičným maorijským pozdravom a kultúrnym programom.

 

Nový Zéland, kde žije 4,8 milióna obyvateľov, je poslednou zastávkou na ich 16-dňovej ceste, v rámci ktorej navštívili už Austráliu, Fidži a Tongu. Vo Wellingtone ich privítala premiérka Jacinda Ardernová, ako aj starosta hlavného mesta Justin Lester.

 

img

Jacinda Ardernová víta kráľovský pár

Zdroj: SITA

 

Pre Meghan, ktorá na jar očakáva príchod potomka, je to prvá návšteva Nového Zélandu v roli členky britskej kráľovskej rodiny. Vo vládnej budove ich privítali domorodým tancom powhiri, ktorý zahŕňa i spev a rituál hongi - pozdrav vzájomným dotykom nosov. Na ich počesť zaznela tiež vojenská salva.

 

img

Zdroj: SITA

 

Kráľovský pár dostal od obyvateľov rôzne dary vrátane obľúbenej novozélandskej hračky Buzzy-Bee. Po tom, ako pár položil vence na vojenskom pamätníku Pukeahu National War Memorial Park, zúčastnil sa na recepcii pri príležitosti 125. výročia udelenia volebného práva novozélandským ženám.

 

img

Zdroj: SITA

 

Počas nasledujúcich troch dní na Novom Zélande absolvujú Harry a Meghan výlet do Národného parku Abela Tasmana na Južnom ostrove, návštevu Vojensko-historického múzea v Aucklande a zavítajú do turistického letoviska Rotorua na Severnom ostrove. Do Británie sa vrátia vo štvrtok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies