Harry a Meghan absolvujú svoju prvú zahraničnú návštevu, pricestovali do Austrálie

NETKY.SK • 15 Október 2018, 07:47 • 2 min
Harry a Meghan absolvujú svoju prvú zahraničnú návštevu, pricestovali do Austrálie

SYDNEY - Britský princ Harry s manželkou Meghan strávia najbližších 16 dní v Austrálii. Navštívia aj Fidži, Tongské kráľovstvo a Nový Zéland.

slovakia

left justify in out

Ide o ich prvú spoločnú zahraničnú cestu od májovej svadby. Princ a bývalá americká herečka prileteli k protinožcom komerčným lietadlom z Londýna s medzipristátím v Singapure. Počas svojej cesty okrem Austrálie zavítajú aj na Fidži, do kráľovstva Tonga a na Nový Zéland. Všetky štyri štáty sú časťou Spoločenstva národov (Commonwealth).

 

Vojvodu a vojvodkyňu zo Sussexu čaká deň v súkromí na zotavenie sa po dlhom lete zo Spojeného kráľovstva do Austrálie. Oficiálny program sa im začína v utorok. Harryho a Meghan čaká okrem iného privítanie austrálskymi politikmi, návšteva koál, plavba loďou či stretnutie s ľuďmi v opere v Sydney.

 

img

Zdroj: SITA

 

Hlavným bodom programu počas pobytu v Austrálii je v sobotu otvorenie medzinárodného športového podujatia s názvom Invictus Games v Sydney. Ide o športové hry zranených vojakov a vojnových veteránov, ktoré v roku 2014 samotný Harry založil.

 

Pár pokračuje v šľapajach Harryho rodičov Charlesa a Diany, ktorých prvá kráľovská cesta rovnako viedla do Austrálie a na Nový Zéland. Harryho a Meghan sem pozvali príslušné vlády, pričom na Fidži a Tongu pocestujú na žiadosť britského rezortu diplomacie.

 

img

Zdroj: SITA

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies