Harry a Meghan absolvovali prvé verejné podujatie ako manželia. Na Charlesových oslavách

NETKY.SK • 22 Máj 2018, 20:47 • 2 min
Harry a Meghan absolvovali prvé verejné podujatie ako manželia. Na Charlesových oslavách

LONDÝN - Britský princ Harry s manželkou Meghan sa v utorok zúčastnili recepcie v londýnskom Buckinghamskom paláci na počesť 70. narodenín princa Charlesa. Šlo o prvé verejné podujatie novomanželov od ich sobotňajšej veľkolepej svadby, ktorú sledovali milióny ľudí na celom svete, napísala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na podujatí v záhrade paláca Harry predniesol krátky prejav. Svojho otca princa Charlesa v ňom ocenil za programy zamerané na pomoc mladým ľuďom zo sociálne slabých rodín či zvyšovanie povedomia verejnosti o potrebe ochrany životného prostredia.

 

"Máš za sebou neuveriteľné množstvo práce, ktorá výrazne zmenila a mení život mnohým ľuďom nielen v Británii, ale aj po celom svete," povedal Harry otcovi. Na margo Charlesových charitatívnych aktivít Harry dodal, že otec nimi inšpiroval aj jeho brata princa Williama.

 

Recepcie v záhrade Buckinghamského paláca, londýnskom sídle kráľovnej Alžbety II., sa zúčastnilo 6500 hostí. Medzi účastníkmi boli aj vojenskí kadeti a príslušníci pohotovostných zložiek, ktorí zasahovali počas teroristického útoku v anglickom meste Manchester z vlaňajšieho 22. mája.

 

 

img

Princ Charles na recepcii. Foto. SITA

 

 

Harry (33) a Meghan (36) sa rozhodli odložiť svoje medové týždne a po sobotňajšej svadbe vo Windsorskom zámku sa vrátili do Londýna. Stále ešte nevedno, kam pôjdu na svadobnú cestu, aj keď sa očakáva, že ju strávia v Namíbii alebo Botswane v južnej Afrike. Od svadby používajú titul vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu.

 

img

Meghan s klobúčikom. Foto: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona