Harrison Ford pokračuje v liečbe: Za jeho zranenia môže zrejme stav ihriska

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 16:29 • 2 min
Harrison Ford pokračuje v liečbe: Za jeho zranenia môže zrejme stav ihriska

BRATISLAVA - Americký herec Harrison Ford, ktorý minulý týždeň vo štvrtok havaroval s malým lietadlom pri núdzovom pristátí na golfovom ihrisku v Los Angeles, zostáva v nemocnici, no jeho stav sa zlepšuje. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter o tom informoval jeho syn Ben.

slovakia

left justify in out

"Chceme sa vám všetkým poďakovať za vašu starostlivosť. Otec má tú najlepšiu možnú opateru, jeho stav sa zlepšuje a zostáva silný na tele aj duchu," napísal.


Sedemdesiatdvaročný rodák z Chicaga pilotoval historické lietadlo Ryan PT-22 Recruit vyrobené v roku 1942, ktoré malo krátko po štarte v Santa Monice poruchu motora. Herec sa chcel vrátiť na letisko, to však už nebolo možné, a preto musel núdzovo pristáť na golfovom ihrisku. Ford utrpel viacero zranení, pričom krátko po prevoze do nemocnice údajne podstúpil operáciu členka a panvy. Jeho hovorkyňa Ina Treciokas uviedla, že herec je mimo ohrozenia života a lekári predpokladajú jeho úplné zotavenie.


Fordova manželka, herečka Calista Flockhart údajne chce, aby herec už sám nepilotoval. Pre britský denník Daily Mirror to vyhlásil jej nemenovaný priateľ. "Calista je zdrvená. Vďaka Bohu, že je Harrison v poriadku, pretože to mohlo dopadnúť oveľa, oveľa horšie. Calistu aj jeho deti trápi, že má také nebezpečné hobby. Ale uvedomujú si, že ho to baví, je to jeho vášeň. Zatiaľ nie je jasné, či ešte bude niekedy pilotovať, no všetci jeho blízki dúfajú, že si dá od toho pauzu alebo s tým úplne prestane. Boja sa o neho," uviedol.

 

Poradca televízie ABC News pre letectvo John Nance je presvedčený, že k Fordovým zraneniam prispel stav golfového ihriska.
      

"Lietadlo, v ktorom Harrison letel, bol starý model. Bolo skonštruované na pomalú rýchlosť a manévrovanie. Podľa môjho názoru sa v tej chvíli stalo jedno: kolesá sa zaborili hlboko do premočenej pôdy a to príliš rýchlo stroj zastavilo," vysvetlil poradca ABC News Nance.


Harrison Ford sa preslávil ako Han Solo z Hviezdnych vojen (1977, 1980, 1983). Na tento úspech nadviazal aj v sérii príbehov o Indianovi Jonesovi (1981, 1984, 1989, 2008). Okrem toho sa objavil aj v snímkach ako Svedok (1985), Pobrežie Moskytov (1986), Podnikavé dievča (1988), Vysoká hra patriotov (1992), Utečenec (1993), Air Force One (1997), 6 dní, 7 nocí (1998), Pod povrchom (2000), K-19: Stroj na smrť (2002), Detektívi z Hollywoodu (2003), Kovboji a votrelci (2011), 42 (2013), Enderova hra (2013) alebo Expendables 3 (2014).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies