Hard fork Bitcoinu Cash by mal prísť v máji 2018

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 17:14 • 2 min
Hard fork Bitcoinu Cash by mal prísť v máji 2018

Vedúci vývojár full-node klienta Bitcoin ABC Amaury Séchet potvrdil, že Bitcoin Cash (BCH) bude rozdelený 15. mája. Dôvodom sú väčšie veľkosti blokov spolu s ďalšími úpravami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vývojári spoločnosti Bitcoin ABC tiež sprístupnili databázu pre klienta Bitcoin ABC 0.17.0 na prevzatie pred uvedením do prevádzky s novými pravidlami konsenzu. Zmena je naplánovaná na 15. mája o 12:00 UTC a bude prebiehať na základe hodnoty Median Time Passed (MTP) namiesto nastavenia výšky bloku.

 

Vývojári uverejnili oznámenie, v ktorom sa hovorí, že ak sa stredná časová značka posledných 11 blokov rovná alebo je vyššia ako 1526400000, tak nové pravidlá pre konsenzus sa budú vzťahovať na ďalší blok. Presný čas aktivácie závisí od času, kedy bol tento blok nájdený.

 

Zmeny vo veľkosti blokov

 

Dve hlavné funkcie sú okamžité potvrdenie a škálovanie. Veľkosť bloku sa zvýši až na 32MB s novým rozdelením, čo umožní väčší objem a rýchlosť transakcií. V rozhovore na konferencii Satoshi Vision v marci Séchet opísal zmenu škálovania. Prevádzkové kódy sa prepracúvajú a pridávajú sa tak, aby sa zaviedli vlastnosti podobné Ethereum s aktualizovanými OP kódmi.

 

Séchet pokračoval vo vyjadrovaní svojej podpory v súvislosti s viacerými implementáciami Bitcoinu Cash od iných vývojových tímov. Cíti, že viaceré implementácie protokolu pomáhajú udržiavať veci plynulé.

 

„Je dôležité mať niekoľko implementácií z dvoch dôvodov. Prvý je technický. Ak je v jednej implementácii chyba, môžete ju nahradiť kódom z druhej implementácie.“

 

Povedal tiež, že mnohí klienti zabraňujú monopolizácii a podporujú spravodlivosť.

 

Vývojári vo vyjadrení oznámili každému, kto spustil uzol na prevzatie novej verzie a požiadal o komunitnú pomoc, že by mali aktualizovať svoj softvér alebo spustiť aktualizovanú verziu Bitcoin ABC alebo iného kompatibilného softvéru.

 

Vývojári ABC uvádzajú, že klienti Bitcoin Unlimited a Bitcoin X potvrdili, že aktualizujú svoj softvér v súlade v hard forkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies