Harabinovi odovzdali petíciu proti jeho znovuzvoleniu

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 15:42 • 2 min
Harabinovi odovzdali petíciu proti jeho znovuzvoleniu

SOBRANCE - Voľba predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR je hlavným bodom rokovania Súdnej rady SR v kultúrnom dome v Sobranciach.

slovakia

left justify in out

Pred začiatkom rokovania prišiel na pódium za predsedom súdnej rady Štefanom Harabinom, ktorý opätovne kandiduje na post šéfa NS SR, predstaviteľ petičného výboru a strany NOVA Gábor Grendel a odovzdal mu petíciu s výzvou súdnej rade, aby zabránila opätovnému zvoleniu Harabina. V petícii, pod ktorú sa podpísalo 11-tisíc občanov, žiadajú tiež prezidenta Ivana Gašparoviča, aby nevymenoval Harabina za predsedu NS SR, ak by ho súdna rada opätovne zvolila.

 

Pred kultúrnym domom v Sobranciach stáli s transparentom v ruke príbuzní chorého dievčatka, ktorému pri nehode zahynul otec a podľa ich mienky vinník nebol dostatočne potrestaný. Bola tu aj ďalšia skupina, ktorá zbierala podpisy Za spravodlivé Slovensko. 

 

V súboji o kreslo nového predsedu NS SR sa stretnú traja súperi - súčasný predseda NS SR Štefan Harabin, predsedníčka občianskoprávneho kolégia a sudkyňa NS SR Jana Bajánková a predsedníčka senátu správneho kolégia NS SR Zuzana Ďurišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona